Suroviny
- kari koření 1/2 lžičky
- sladká smetana ke šlehání 3 lžíce
- olej do marinády 3 lžíce
- pštrosí biftek 5 ks
- sůl 1/2 lžičky
- hořčice 1 lžíce
- petrželka 1 lžíce
- olej na smažení
- rajčatový protlak 1 lžíce
- cibule 1 lžíce
- sladká mletá paprika 1/2 lžičky
- sójová omáčka 1/2 lžičky
Rajčatový protlak, 3 lžíce oleje, hořčici, sladkou smetanu, nasekanou petrželku, nakrájenou cibuli, sladkou papriku, kari koření, sójovou omáčku a sůl dobře promícháme, vytvoříme tak marinádu na naložení pštrosího masa.
Bifteky lehce naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2–4 hodiny v chladničce odležet. Během odležení je obracíme. V pánvičce (nebo na grilu – roštu), na rozehřátém oleji, bifteky orestujeme po obou stranách.
Zdroj: Biftek ze pštrosa v kořeněné marinádě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/biftek-ze-pstrosa-v-korenene-marinade [On-line 04.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář