Potřebujeme:
- 300 g drštěk,
- ½ l bílého jogurtu,
- 3 stroužky česneku,
- 1 lžíci mouky,
- chilli,
- lžíci másla,
- citrónovou šťávu,
- sůl, pepř,
- voda
Předvařené dršťky vaříme asi 15 minut, poté je vyndáme a vývar nalijeme k jogurtu.
Na velkou pánev na máslo dáme uvařené dršťky a česnek. Dršťky zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme jogurtem s vývarem. Pět minut lehce provaříme, osolíme a opepříme. Dochutíme citrónovou šťávou.
Nandáme na talíř, ozdobíme vločkami sušeného chilli a petrželkou. Podáváme s arabským chlebem.
Zdroj: Bílá dršťková polévka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bila-drstkova-polevka.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář