Suroviny:
- husí játra
- bageta
- česnek
- jarní cibulka
- 2 jablka bez jadřince
- jablečné pyré
- máslo
- citronová šťáva
- cukr
- chilli paprička
- calvados s medem
- černá a červená sůl
Jablka oloupeme a nakrájíme na silná kola. Na pánev dáme máslo, cukr, zakápneme citronem, vložíme jablka, otočíme, přidáme jablečné pyré, calvados s medem a odvaříme omáčku.
Na pánvi na másle prohřejeme plátky jater.
Bagetu pokrájíme na plátky. Navrch položíme jablka, omáčku s jablečným pyré, zdobíme jarní cibulkou. Nakonec osolíme.
Zdroj: BÍLÁ HUSÍ JÁTRA NA JABLÍČKU S CALVADOSEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář