reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bílá ovarová česnečka

Suroviny:

  • 4 lžíce ječných krup
  • 1 -1,5 l vývaru z vepřového kolena
  • 4 střední brambory
  • špetka drceného kmínu
  • 1 lžíce másla
  • 1 velká cibule nebo 2 menší, na kostičky
  • 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
  • ½ ostřejší klobásy, na kolečka
  • 7 stroužků česneku
  • 4 lžíce smetany 33%
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • malý svazek pažitky

Kroupy si namočte 30 minut předem do studené vody. Z vývaru z kolena seberte z povrchu tuk (je-li třeba) a přiveďte ho k varu. Když se začne vařit přisypejte kroupy, ze kterých jste předem slili vodu a propláchli je. Vařte cca 20 minut. Oloupejte a očistěte zeleninu. Když začnou kroupy měknout, přidejte k nim na kostičky nakrájené brambory a kmín. Mezitím si na másle osmahněte dosklovita na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidejte i nahrubo nastrouhanou mrkev a ještě několik minut opékejte a vmíchejte do polévky. Přidejte i kolečka klobásy a 5 minut povařte. Do polévky prolisujte česnek, přidejte smetanu, podle chuti sůl a pepř, a nechte přejít varem. Po vypnutí polévku ozdobte pažitkou.

Prima tip: Kroupy, i když jsou předem namočené, vstřebají část vývaru. Podle potřeby ho tedy přilijte a nebo dolijte polévku vodou.

Zdroj: Bílá ovarová česnečka; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolininy-zimni-radosti-v-kuchyni  [On-line 05.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.