reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bílá polévka

Suroviny

  • mouka 1 lžíce
  • polévková zelenina 1 balení
  • hlava, kosti a vnitřnosti z králíka 1 ks
  • vývar 0,5 l
  • pažitka nebo petrželová nať na ozdobu
  • bobkový list 2 ks
  • nové koření 4 kuličky
  • celý pepř 4 kuličky
  • mletý kmín špetka
  • sůl 1 lžička
  • polévkové koření bez glutamátu 1 lžička
  • zakysaná smetana (20%) 1 ks

Do tlakového hrnce nalijeme vývar, vložíme omyté kosti a vnitřnosti a dolijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Jakmile se začne voda vařit, sesbíráme pěnu. Přidáme očištěnou zeleninu a koření. Necháme pod poklicí vařit cca 45 minut. Až bude maso měkké, přecedíme vývar přes cedník.
Metličkou rozmícháme zakysanou smetanu v troše vody s moukou. Vývar dáme mírně vařit a přiléváme směs ze smetany a mouky, stále mícháme. Vaříme ještě deset minut. Po vypnutí přidáme nakrájené vnitřnosti, obrané maso a na kostičky nakrájenou mrkev z vývaru. Polévku ozdobíme petrželkou a pažitkou.

Zdroj: Bílá polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bila-polevka  [On-line 07.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.