- kachna
- 2 jablka
- sůl
- kmín
- kysané bílé a červené zelí
- cukr
- cibule
- hladká mouka
- brambory
- 2 vajíčka
- krupička
ačenu očistíme, osolíme, okmínujeme. Jablíčka rozkrájíme na čtvrtky, vložíme do kačeny a vše pečeme v troubě asi 2 až 3 hodiny.
Zelí:
Osmahneme cibulku, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, ochutíme solí – případně i kmínem – a zahustíme zátřepkou.
Knedlík:
Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme 2 vejce a krupičku. Z těsta uválíme knedlík a vaříme ve vodě s trochou oleje, dokud nevyplave.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/biokacenka-se-zelim
Poslední tip, trik či komentář