Suroviny
- červené víno 200 ml
- mleté hovězí maso 600 g
- řapíkatý celer 3 stonky
- mrkev 3 ks
- cibule 1 ks
- olivový olej
- rajčatový koncentrát 500 ml
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Nejdříve si uděláme základ: v kastrolu si na olivovém oleji zpěníme cibuli, celer a mrkev pokrájenou na kolečka. Přidáme maso, které osolíme, opepříme, opečeme a mícháme, až celé zšedne a drolí se, teprve pak zalijeme červeným vínem. Promícháme, vaříme a stále mícháme, než se víno odpaří. Potom přidáme rajčatový koncentrát a litr vlažné vody. Dusíme pod pokličkou dvě až dvě a půl hodiny. Občas zkontrolujeme, promícháme a dle potřeby doplníme opatrně vodu. Dochutíme a podáváme s těstovinami, např. se špagetami.
Zdroj: Boloňské špagety; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bolonske-spagety [On-line 01.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář