Suroviny
- brambor 5 ks
- kořenová zelenina 500 g
- máslo 150 g
- špaldová mouka 100 g
- česnek dle chuti
- čerstvé houby, ideálně lišky 100 g
- sůl
- pepř
- majoránka
Brambory oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky a uvaříme téměř doměkka. Na másle si uděláme zásmažku ze špaldové mouky, kterou vmícháme do polévky – dle hustoty, polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Česnek si nakrájíme na plátky, lehce orestujeme na másle, lišky také orestujeme na másle, do polévky vkládáme před podáváním (s ohledem na to, kdyby někdo nesnášel houby nebo česnek).
Zdroj: Bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-6 [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář