Suroviny
- brambory 500 g
- kuřecí vývar 1 l
- cibule 1 ks
- smetana 200 ml
- máslo 2 lžíce
- čerstvé hříbky 6 ks
- sůl
- pepř
Brambory a cibuli oloupeme. V hrnci rozpustíme trochu másla. Cibuli nakrájíme najemno a necháme v hrnci zesklovatět. Brambory nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce k cibuli. Osolíme, opepříme. Hrnce přikryjeme pokličkou a necháme společně chvilku dusit. Poté zalijeme vývarem tak, aby byl obsah hrnce zakrytý. Hříbky nakrájíme na větší kousky. Když jsou brambory ve vývaru měkké, přilijeme celý základ polévky do mixéru. Rozmixujeme, přidáme smetanu a znovu rozmixujeme.
Přes jemný cedník přelijeme do čistého hrnce. Hříbky orestujeme na másle a osolíme a opepříme. Polévku promixujeme ještě jednou ručním mixérem, a pokud je hustá, tak ji naředíme vývarem. Podáváme s orestovanými hříbky.
Zdroj: Bramborová krémová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-kremova-polevka-0 [On-line 21.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář