reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová krémová polévka

Suroviny

  • brambory 500 g
  • kuřecí vývar 1 l
  • cibule 1 ks
  • smetana 200 ml
  • máslo 2 lžíce
  • čerstvé hříbky 6 ks
  • sůl
  • pepř

Brambory a cibuli oloupeme. V hrnci rozpustíme trochu másla. Cibuli nakrájíme najemno a necháme v hrnci zesklovatět. Brambory nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce k cibuli. Osolíme, opepříme. Hrnce přikryjeme pokličkou a necháme společně chvilku dusit. Poté zalijeme vývarem tak, aby byl obsah hrnce zakrytý. Hříbky nakrájíme na větší kousky. Když jsou brambory ve vývaru měkké, přilijeme celý základ polévky do mixéru. Rozmixujeme, přidáme smetanu a znovu rozmixujeme.

Přes jemný cedník přelijeme do čistého hrnce. Hříbky orestujeme na másle a osolíme a opepříme. Polévku promixujeme ještě jednou ručním mixérem, a pokud je hustá, tak ji naředíme vývarem. Podáváme s orestovanými hříbky.

Zdroj: Bramborová krémová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborova-kremova-polevka-0  [On-line 21.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.