Potřebujeme:
- 2 tvrdší briošky
- 3 vejce
- 2 dl mléka
- špetku soli
- moučkový cukr
- 1/8 másla
- 1 banán
- 2 lžíce medu (nebo 3 lžíce javorového sirupu)
- vyšlehanou sladkou smetanu na ozdobu
V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli. Plátky briošek v nich necháme nasáknout a osmažíme na másle. Pak je obalíme v moučkovém cukru a ozdobíme plátky banánu, který jsme předem nechali na pánvi zkaramelizovat v medu (javorovém sirupu). Ozdobíme šlehačkou.
Zdroj: Brioška se zkaramelizovaným banánem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://halina.nova.cz/clanek/recepty/brioska-se-zkaramelizovanym-bananem.html [On-line 28.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář