reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brodo con tritato

  • přední hovězí maso s morkovou kostí 400 g
  • polévková zelenina: mrkev, celer,petržel 1 dávka
  • sůl, pepř na dochucení 1 špetka
  • sýr pecorino nebo parmazán na posypání 1 dávka

Domácí nudličky

  • hrubá mouka 100 g
  • vejce 1 kus
  • olivový olej 1 lžíce
  • voda dle potřeby 1 dávka
  • sůl 1 dávka

Omyté maso vložíme do hrnce a zvolna vaříme několik hodin, nebo cca hodinu v papiňáku. Teprve potom přidáme sůl a zeleninu a vaříme další čtvrt hodinu. Zeleninu a maso vyndáme, vývar přecedíme. Libovou část masa a mrkev nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Před podáváním do horké polévky přidáme zvlášť vařené nudličky a najemno strouhaný sýr.

Posolenou mouku s vejcem a olejem zpracujeme v těsto na domácí nudle, které necháme nejméně hodinu odležet zabalené ve folii, aby neoschlo. Může být i do druhého dne. Potom vyválíme na pomoučeném vále tenkou placku, kterou necháme oschnout. Následně nakrájíme tenké nudličky. Kdo má strojek na nudle, zpracuje těsto na strojku. Nudle uvaříme v osolené vodě „na zkus“ asi dvě minuty, hned scedíme a propláchneme je studenou vodou. Přidáme do vývaru.

Zdroj: Brodo con tritato; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brodo-con-tritato [On-line 7.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.