Suroviny
Na těsto:
- máslo 150 g
- hořká čokoláda 100 g
- cukr 150 g
- mascarpone 50 g
- vejce 3 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- holandské kakao 40 g
- polohrubá mouka 75 g
- sůl 1 špetka
- prášek do pečiva 1 sáček
Na polevu:
- mascarpone 200 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- Na ozdobu:
- čokoláda 55 g
Troubu předehřejeme na 170–200 °C. Formu 20 x 20 cm vymažeme a vysypeme. Máslo s čokoládou rozehřejeme a přelijeme do mísy. K roztavené čokoládě s máslem přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, kvalitní kakaový prášek, mascarpone a vejce. Dobře společně promícháme. Nakonec do základu těsta přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Můžeme přidat trošku mléka.
Brownies s mascarpone pečeme asi 35 minut. Zkoušíme však špejlí, těsto se nesmí na špejli lepit. Moučník necháme vychladnout. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a potřeme vychladlé brownies. Pocákáme rozehřátou čokoládou. Brownies s mascarpone po ztuhnutí krému nakrájíme a podáváme.
Zdroj: Brownies; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brownies-2 [On-line 27.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář