reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovice na červeném víně s restovaným bramborem

Suroviny
Na maso:

  • krkovice 1,2 kg
  • mrkev 4 ks
  • celer 1/2 ks
  • petržel 2 ks
  • červené víno 1 l
  • červená cibule 2-3 ks
  • brusinkové chutney
  • bobkový list 4 ks
  • nové koření 8 kuliček
  • sůl
  • pepř
  • snítky rozmarýnu
  • olivový olej
  • máslo

Na pečené brambory:

  • brambory 1,3 kg
  • sůl
  • chilli
  • rozmarýn
  • olej

Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme brusinkovým chutney z obou stran a dáme do uzavíratelné misky, zalijeme 1/3 vína a dáme na chvíli do lednice (nejlépe na celý den). Maso zprudka opečeme na olivovém oleji (1–2 minuty z každé strany). Maso přendáme na pekáč a dáme k němu kousek másla. Na stejné pánvi orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli (3–5 minut). Přilijeme zbytek vína a přihodíme snítku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Necháme vyvařit (5–8 minut), poté přelijeme na maso v pekáčku, dáme do trouby na cca 220 °C a pečeme cca 25–30 minut, dokud maso nebude měkké.

Brambory: umyjeme brambory a nakrájíme je na plátky. Vložíme do mísy a promícháme se solí, rozmarýnem, chilli a olejem. Vysypeme na pekáč vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova.

Zdroj: Krkovice na červeném víně s restovaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovice-na-cervenem-vine-s-restovanym-bramborem  [On-line 27.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.