- banány 5 kusů
- smetany ke šlehání 1 kus
- vanilkový cukr 1 špetka
- máslo 180 g
- tmavé čokolády s vysokým podílem kakaové hmoty (70 %) 180 g
- hladká mouka 80 g
- kvalitní kakao (ne instantní) 40 g
- bílá čokoláda 50 g
- mléčná čokoláda 50 g
- přírodní krupicový cukr 275 g
- vejce 3 kusy
Banány si den předem rozmixujeme s vanilkovým cukrem a dáme do mrazáku zmrznout.
Hořkou čokoládu na brownies si necháme rozpustit s máslem (nalámu na kostičky a rozpouštím v kastrolku v parní lázni) a necháme vychladnout. Vejce smícháme s cukrem a šlehačem šleháme pět minut, dokud nezpění. Poté jemně smícháme vejce s čokoládou. Bílou a mléčnou čokoládu nožem nalámeme na kostičky. Nad směsí prosejeme sítkem mouku s kakaem a na závěr přidáme nasekanou čokoládu. Vlijeme do zapékací misky s pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů 25 až 35 minut. Že je hotovo, poznáme, když zatřeseme s mísou a střed už se neklepe.
Zmrzlou banánovou směs na zmrzlinu rozřežeme na kusy a v kuchyňském robotu znovu rozmixujeme, přilijeme smetanu a ihned podáváme.
Zdroj: Brownies a domácí banánová zmrzlina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brownies [On-line 18.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář