reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruschetta s rajčaty

Suroviny

  • rajče 12 středních
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej extra virgine 150 ml
  • čerstvá bazalka dle chuti
  • sůl
  • permezán nebo olivy na ozdobení

Bruschetta

  • hladká mouka 500 g
  • mořská sůl 2 lžičky
  • cukr 2 lžičky
  • sušené droždí 10 g
  • extra virgin olivový olej 2 lžičky

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé kousky 
a přidáme k rajčatům, dochutíme solí.

Bruschetta: Mouku promícháme se solí. Z cukru, droždí a 50 ml vlažné vody zaděláme kvásek, který necháme vzejít. Pak spolu s 250 ml vlažné vody zapracujeme do mouky, až vznikne hladké těsto. To rukama pečlivě propracujeme. Bochánek těsta zakryjeme fólií a necháme při pokojové teplotě kynout 30 minut. Nakynuté těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem. Před pečením posypeme hrubou solí a zakápneme olivovým olejem a pečeme půl hodiny při 180 stupních C.

Pečivo před podáváním opečeme do křupava, potřeme česnekem a namažeme rajčatovou směsí, zakápneme olivovým olejem. Bruschettu můžeme ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.

Zdroj: Bruschetta s rajčaty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-s-rajcaty  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.