reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruselské kostky

Suroviny

  • vejce 4 ks
  • cukr 200 g
  • olej 100 ml
  • vlažná voda
  • polohrubá mouka 200 g
  • kakao 3 lžíce
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • rum 3 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček

Na krém:

  • cukr moučka 150 g
  • máslo 1 ks
  • tvaroh 1 ks
  • mléko 500 ml
  • vanilkový pudink 2 sáčky
  • smetana ke šlehání 2 ks

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vodu, olej a rum. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Upečeme piškot a necháme ho vychladnout.

Krém: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem, nakonec přidáme vychladlý pudink, kterým potřeme vychlazený piškot.

Jako poslední krok vyšleháme šlehačku, kterou potřeme tvarohový krém. Nakrájíme řezy. Zbytkem šlehačky naplníme zdobicí pytlík a kostky ozdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme ozdobit měsíčky mandarinek, plátky jahod, lístky máty apod.

Zdroj: Bruselské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruselske-kostky-0  [On-line 27.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.