Suroviny
- vejce 4 ks
- cukr 200 g
- olej 100 ml
- vlažná voda
- polohrubá mouka 200 g
- kakao 3 lžíce
- prášek do pečiva 1 sáček
- rum 3 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
Na krém:
- cukr moučka 150 g
- máslo 1 ks
- tvaroh 1 ks
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 2 sáčky
- smetana ke šlehání 2 ks
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vodu, olej a rum. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Upečeme piškot a necháme ho vychladnout.
Krém: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem, nakonec přidáme vychladlý pudink, kterým potřeme vychlazený piškot.
Jako poslední krok vyšleháme šlehačku, kterou potřeme tvarohový krém. Nakrájíme řezy. Zbytkem šlehačky naplníme zdobicí pytlík a kostky ozdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme ozdobit měsíčky mandarinek, plátky jahod, lístky máty apod.
Zdroj: Bruselské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruselske-kostky-0 [On-line 27.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář