Ingredience
těsto:
- hladká mouka 225 g
- sádlo 50 g
- máslo 50 g
- studená voda 2 lžíce
na náplň:
- jemně mleté vepřové maso 150 g
- čerstvá strouhanka 100 g
- kůra z jednoho citronu 1 dávka
- sekaná petrželka 1 hrst
- čerstvá šalvěj 1 hrst
- máslo 100 g
- vejce 1 kus
- brusinky + cukr 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Uhněteme si těsto, které vyválíme natenko. Uděláme si asi šest centimetrů široký pás, vysoký cca tři milimetry.
2. Vyrobíme si nádivku a s pomocí strouhanky ji vyválíme do tenkého válečku. 3. Doprostřed po celé délce těsta položíme ruličku nádivky, kterou potřeme brusinkami (cca kilo syrových brusinek si svaříme se stejným množstvím cukru).
4. Těsto přeložíme přes nádivku, zabalíme, potřeme vajíčkem, nakrájíme na dvoucentimetrové porce a upečeme v troubě na 180 stupňů dorůžova a dokřupava.
Zdroj: Brusinková chuťovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brusinkova-chutovka [On-line 21.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář