reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bůčková roláda, šťouchané brambory s petrželkou

Suroviny

  • vepřový bok bez kosti 1,5 kg
  • plátky uzené krkovice
  • vejce 3 ks
  • plátkový sýr
  • míchané mleté maso
  • klobása 1 ks
  • kus pórku
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • majoránka
  • česnek dle chuti
  • grilovací koření
  • strouhanka 2 lžíce
  • brambory 1 kg
  • petrželka

Mírně prorostlý vepřový bok podélně rozřízneme, aby se vytvořil plát masa. Mezitím si dáme uvařit natvrdo vajíčka. Poté plát masa mírně naklepeme a obložíme ho plátky uzené krkovice a sýra. Ro pokryjeme ochuceným mletým masem a navrch dáme klobásu, pórek a uvařená vajíčka. To vše zabalíme do rolády, kterou dobře svážeme potravinářským provázkem. Takto připravenou roládu dáme upéct do předehřáté trouby, potřeme grilovacím kořením a posypeme strouhankou. Nejprve pečeme při nižší teplotě a ke konci přidáme, aby se vytvořila kůrčička. K bůčku podáváme šťouchané brambory s petrželkou.

Zdroj: Bůčková roláda, šťouchané brambory s petrželkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/buckova-rolada-stouchane-brambory-s-petrzelkou  [On-line 06.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.