Suroviny
- vepřový bok bez kosti 1,5 kg
- plátky uzené krkovice
- vejce 3 ks
- plátkový sýr
- míchané mleté maso
- klobása 1 ks
- kus pórku
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- majoránka
- česnek dle chuti
- grilovací koření
- strouhanka 2 lžíce
- brambory 1 kg
- petrželka
Mírně prorostlý vepřový bok podélně rozřízneme, aby se vytvořil plát masa. Mezitím si dáme uvařit natvrdo vajíčka. Poté plát masa mírně naklepeme a obložíme ho plátky uzené krkovice a sýra. Ro pokryjeme ochuceným mletým masem a navrch dáme klobásu, pórek a uvařená vajíčka. To vše zabalíme do rolády, kterou dobře svážeme potravinářským provázkem. Takto připravenou roládu dáme upéct do předehřáté trouby, potřeme grilovacím kořením a posypeme strouhankou. Nejprve pečeme při nižší teplotě a ke konci přidáme, aby se vytvořila kůrčička. K bůčku podáváme šťouchané brambory s petrželkou.
Zdroj: Bůčková roláda, šťouchané brambory s petrželkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/buckova-rolada-stouchane-brambory-s-petrzelkou [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář