Suroviny
- kuřecí prsa 3 ks
- citronový olivový olej 100 ml
- sterilované okurky 4 ks
- čerstvé bylinky (saturejka, šalvěj, meduňka)
- majonéza 1 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sůl
- sójová omáčka
- cukr špetka
- anglická slanina 300 g
Domácí pečivo
- hladká mouka 400 g
- žloutek 1 ks
- máslo
- droždí 30 g
- přepuštěné máslo
- sůl
- cukr
- mléko 300 ml
Dip
- zakysaná smetana
- medvědí česnek
- sůl
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dvě hodiny marinujeme v oleji s bylinkami, solí, cukrem a sójovou omáčkou. Každý kousek zabalíme do anglické slaniny a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Domácí pečivo: Z mléka, soli, cukru a droždí si uděláme kvásek. Přepustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Možno kombinovat i s polohrubou moukou. Těsto vyhněteme a necháme je kynut pod utěrkou na teplém místě. Na pomoučeném vále si uděláme válečky a ty spleteme v copánky. Housky pomažeme rozkvedlaným vejcem s vodou a posypeme kmínem. Pečeme na 180°C přibližně 15 minut.
Zdroj: Bylinkové kuřecí špalíčky v anglickém kabátku s domácími houstičkami a dipem s medvědím česnekem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bylinkove-kureci-spalicky-v-anglickem-kabatku-s-domacimi-houstickami-dipem-s-medve [On-line 19.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář