reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bylinkové kuřecí špalíčky v anglickém kabátku s domácími houstičkami a dipem s medvědím česnekem

Suroviny

  • kuřecí prsa 3 ks
  • citronový olivový olej 100 ml
  • sterilované okurky 4 ks
  • čerstvé bylinky (saturejka, šalvěj, meduňka)
  • majonéza 1 lžíce
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • sůl
  • sójová omáčka
  • cukr špetka
  • anglická slanina 300 g

Domácí pečivo

  • hladká mouka 400 g
  • žloutek 1 ks
  • máslo
  • droždí 30 g
  • přepuštěné máslo
  • sůl
  • cukr
  • mléko 300 ml

Dip

  • zakysaná smetana
  • medvědí česnek
  • sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dvě hodiny marinujeme v oleji s bylinkami, solí, cukrem a sójovou omáčkou. Každý kousek zabalíme do anglické slaniny a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Domácí pečivo: Z mléka, soli, cukru a droždí si uděláme kvásek. Přepustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Možno kombinovat i s polohrubou moukou. Těsto vyhněteme a necháme je kynut pod utěrkou na teplém místě. Na pomoučeném vále si uděláme válečky a ty spleteme v copánky. Housky pomažeme rozkvedlaným vejcem s vodou a posypeme kmínem. Pečeme na 180°C přibližně 15 minut.

Zdroj: Bylinkové kuřecí špalíčky v anglickém kabátku s domácími houstičkami a dipem s medvědím česnekem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bylinkove-kureci-spalicky-v-anglickem-kabatku-s-domacimi-houstickami-dipem-s-medve  [On-line 19.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.