- olej
- cibule jemně nakrájená
- česnek rozdrcený
- ančovičky
- špenát
- rajčata
- červený vinný ocet
- bazalka nasekaná
- riccota
- těstoviny
- zakysaná smetana
- muškátový oříšek
- parmezán 2 hrsti
- sůl
- pepř
„Troubu rozhřejeme na 190 °C. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a jemně posekané ančovičky. Postupně přihazujeme špenát. Necháme zavadnout a krátce podusit. Přesuneme do misky. Mezitím si v téže pánvi znovu rozpálíme olivový olej a česnek. Ten necháme lehce zhnědnout a pak ho vyhodíme. Přilijeme rajčata a pyré, kousky rajčat rozmělníme vařečkou, osolíme, opepříme, přidáme lžíci červeného vinného octa a necháme 15 minut probublávat. Ke konci přihodíme nasekanou bazalku.
Mezitím nasekáme špenát, vrátíme ho do misky, smícháme s ricottou, osolíme, opepříme. Do pytlíku dáme špenátovou směs a naplníme jí požadované množství těstovinových trubek. Do vhodného pekáčku nalijeme naši rajčatovou omáčku a na ni v jedné vrstvě naskládáme naplněné cannelloni. Zalijeme druhou omáčkou připravenou ze zakysané smetany, muškátového oříšku a hrsti parmezánu, aby byly trubky dobře zakryté. Posypeme druhou hrstí sýra a dáme asi na 30 minut zapékat do vyhřáté trouby.“ Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cannelloni-con-spinaci-salsa-doppia [on-line 31.8.2011]
Vážení čtenáři, pokud by někdo z Vás dokázal upřesnit poměry jednotlivých surovin pro tento recept, budeme velice rádi, když je uvedete níže do komentáře. Děkujeme. Tým d-r.cz