reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caprese, žlutý meloun s parmskou šunkou

Ingredience

  • cherry rajčata 500 g
  • kuličky mozzarelly 2 balení
  • žlutý meloun 1 kus
  • parmská šunka 200 g
  • olivový olej 4 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • čerstvá bazalka 1 dávka

domácí housky:

  • polohrubá mouka 500 g
  • máslo 2 lžíce
  • cukr 2 lžíce
  • vejce 2 kusy
  • kus droždí 1 dávka
  • mléko 350 ml
  • slunečnicová semínka 1 dávka
  • hrubá sůl na posypání 1 dávka

1. Caprese: Cherry rajčata omyjeme, nakrájíme a poklademe na talíř. Přidáme kuličky mozzarelly, pokapeme olivovým olejem (tím nemusíme šetřit), osolíme, opepříme, dozdobíme čerstvou bazalkou.

2. Oloupeme žlutý meloun, dužinu nakrájíme na kostičky a obalíme šunkou. Podáváme na talíři společně s caprese.

3. Housky: Do domácí pekárny nalijeme teplé mléko s rozehřátým máslem, přidáme mouku, sůl, cukr, dvě vejce, slunečnicová semínka rozdrobíme droždí a program „těsto“ zadělá na housky za nás. Samozřejmě můžeme kynuté těsto udělat i známým postupem ručně. Po vykynutí vytvarujeme houstičky, necháme na plechu ještě dál kynout, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Do předehřáté trouby dáme péct na 180 stupňů Celsia na asi 30 minut.

Zdroj: Caprese, žlutý meloun s parmskou šunkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caprese-zluty-meloun-s-parmskou-sunkou [On-line 19.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.