Ingredience
- malé čerstvé červené řepy 3 kusy
- olivový olej 100 ml
- červený vinný ocet 200 ml
- tymián 1 dávka
- parmazán 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
- med 1 lžíce
Předkrm:
Carpaccio z červené řepy, parmazánové hoblinky, piniové oříšky, salátek
Postup:
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pak do misky dáme dvě deci červeného vinného octa a deci olivového oleje, lžíci medu, sůl, pepř, trochu tymiánu. Vše smícháme a přidáme červenou řepu. Dáme do lednice na pět hodin, nejlépe přes noc. Klademe na talíř plátek vedle plátku, poklademe hoblinkami nastrouhaného parmazán a posypeme na olivovém oleji opraženými piniovými oříšky.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-0 [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář