Ingredience:
- 2 větší nebo 4 menší červené řepy
- bazalka či rucola
- 100 g měkkého kozího sýra „válečku“, nakrájeného na tenké plátky
Ingredience – zálivka:
- šťáva z 1 citronu
- balzamikový ocet podle chuti
- drcený pepř podle chuti
- sůl
Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte vychladnout.
Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem či zakysanou smetanou a bazalkou.
Zdroj: Carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/carpaccio-z-cervene-repy-3 [On-line 15.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář