reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – Středa Prostřeno od 9.3.2011 – Andrea

Sýrová roláda se zeleninovým salátem

  • 12 plátků tvrdého sýra
  • 200 g šunky

Pomazánka

  • 130 g pomazánkového másla
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • proužky červené papriky

Nejdřív důkladným rozmícháním všech surovin připravíme pomazánku. V případě potřeby osolíme a opepříme. Pak na plech položíme kus alobalu a naskládáme plátky sýra tak, aby se asi jedním centimetrem překrývaly. Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a počkáme, až se sýr spojí. Vytáhneme z trouby a i s alobalem stáhneme z plechu na vál. Sýr pokryjeme plátky šunky, rozetřeme na něj pomazánku a na kraj položíme kousky papriky. Pomocí alobalu svineme do rolády, celou ji do alobalu zabalíme a dáme ztuhnout do ledničky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrova-rolada-se-zeleninovym-salatem [On-line 9.3.2011], citace

Zeleninový salát

  • 1 ledový salát
  • 3 rajčata
  • 2 papriky
  • svazek ředkviček
  • 1 kedlubna
  • 2 mrkve

Zeleninu nakrájíme na kostky, přidáme lžíci olivového oleje, lžíci krystalového cukru, sůl, pepř a promícháme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrova-rolada-se-zeleninovym-salatem [On-line 9.3.2011], citace

Pohádkový špíz s bramborovými dukátky

  • 500 g hovězího masa
  • 500g vepřového masa
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 balení cherry rajčátek
  • 3 papriky
  • 2 cibule
  • 300 g anglické slaniny
  • 300 g sušených švestek

Nakrájíme vše na kostičky, švestky zabalíme do anglické slaniny a napichujeme střídavě zeleninu a maso.

Marináda: 150 ml červeného vína, trošku chilli, 3 lžíce oleje, koření na masa, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice.

Špízy potřeme připravenou marinádou a necháme dvě hodiny odležet. Po odležení orestujeme na oleji, podlejeme vodou, troškou vína a dusíme doměkka.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pohadkovy-spiz [On-line 9.3.2011], citace

Bramborové dukátky

  • brambory na plech
  • 2 lžíce másla
  • 2–3 stroužky česneku
  • sůl

Brambory ve slupce dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a naskládáme je těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pohadkovy-spiz [On-line 9.3.2011], citace

Krtek domácí

Těsto

  • 320 g hladké mouky
  • 180 g cukru
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva

Stracciatellový krém

  • 250 g tvarohu
  • 2 zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • uvařený pudink
  • 5 banánů

Pudink

  • 250 ml mléka
  • ½ balíčku vanilkového pudinku
  • 4 lžíce cukru

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků a ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a také zašleháme do těsta. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme péct na 30 minut při teplotě 160 °C.

Smícháním všech ingrediencí si připravíme krém. Když je těsto upečené a vychladlé, vydlabeme vnitřek. Co jsme vydlabali, dáme bokem. Podélně rozkrájíme banány a položíme je na vydlabaný korpus. Na banány naneseme krém a zasypeme jej vydlabaným těstem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krtek-domaci [On-line 9.3.2011], citace

Sváteční punč

  • 250 ml jablečného džusu
  • 250 ml červeného vína
  • 100 ml rumu
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 4 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 1 jablko

Džus, vodu, víno a rum smícháme. Přidáme cukr, hřebíčky, skořici a vše pomalu zahřejeme. Nevaříme! Do každé sklenice vložíme kolečko jablka a zalejeme punčem (bez hřebíčku a skořice).

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krtek-domaci [On-line 9.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.