reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – Úterý Prostřeno od 8.3.2011 – Kateřina

Kuřecí salát s broskvovou řasou a bagetkou

  • 200 g kuřecích prsou
  • 100 g eidamu
  • 200 g šunky
  • mandle
  • majonéza light
  • hořčice
  • kyselé okurky
  • sůl, pepř
  • broskev
  • bagetka

Kuřecí prsa (asi 200 g) nakrájíme na nudličky a orestujeme dozlatova. Do misky nakrájíme šunku, kyselou okurku (dle chuti), přidáme jemně nastrouhaný eidam a pražené mandle. Vše smícháme s kuřecími nudličkami a přidáme sůl, pepř, majonézu light a hořčici. Promícháme a ozdobíme broskví. Bagetku jemně opečeme na olivovém oleji.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-salat-s-broskvovou-rasou [On-line 9.3.2011], citace

Hovězí vývar

  • 1,5 kg hovězích kostí
  • mrkev
  • sůl
  • pepř

Hovězí kosti a maso opláchneme a dáme vařit do osolené vody. Asi po dvou hodinách maso vytáhneme a nakrájíme na menší kostičky. Vývar přelijeme přes jemné plátno a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Vše vaříme doměkka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nudlemi či s celestýnskými nudlemi.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-la-katka [On-line 9.3.2011], citace

Kachní prsa na pomerančích, červené zelí a babiččin knedlík

  • 150 g kachních prsou na porci
  • 1 pomeranč
  • červené hlávkové zelí
  • cibule
  • 4 rohlíky
  • 1 vejce
  • lžíce oleje
  • 300 g hladké mouky na zaprášení a zahuštění
  • 1 vajíčko
  • petržel
  • pepř, sůl

Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C. Do výpeku na pánvičce přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu.

Zatímco se nám budou prsa péct, nakrouháme červené zelí a dáme je dusit s cibulkou. Přidáme také sůl a pepř. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme výpek z prsou (z pekáče, ne pomerančový na pánvičce), zahustíme a dochutíme dle potřeby (solí, pepřem, octem a cukrem).

Knedlíky

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vajíčka, soli, hladké mouky, mléka, petrželky a trochy oleje uděláme těsto. Přidáme do něj nakrájený rohlík a jemně je zaprášíme hladkou moukou. Z těsta uděláme koule a vaříme je na páře asi 20 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-na-pomerancich [On-line 9.3.2011], citace

Knížecí bomba

  • 200 g tvarohu
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 30 ml citronového likéru
  • 30 ml kompotovaných jahod
  • 50 g nastrouhané čokolády
  • 5 lžic cukru moučka
  • 100 ml smetany ke šlehání

Z mléka, cukru, vajec a pudinkového prášku uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh a hmotu rozdělíme na tři části. Do jedné vlijeme citronový likér, do druhé vmícháme ovoce a třetí smícháme s čokoládou. Do vysokých sklenic střídavě naléváme jednotlivé vrstvy. Čokoládovou jako poslední. Uložíme do lednice a před podáváním zdobíme šlehačkou, sekanými ořechy a čokoládou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/knizeci-bomba [On-line 9.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.