Kuřecí salát s broskvovou řasou a bagetkou
- 200 g kuřecích prsou
- 100 g eidamu
- 200 g šunky
- mandle
- majonéza light
- hořčice
- kyselé okurky
- sůl, pepř
- broskev
- bagetka
Kuřecí prsa (asi 200 g) nakrájíme na nudličky a orestujeme dozlatova. Do misky nakrájíme šunku, kyselou okurku (dle chuti), přidáme jemně nastrouhaný eidam a pražené mandle. Vše smícháme s kuřecími nudličkami a přidáme sůl, pepř, majonézu light a hořčici. Promícháme a ozdobíme broskví. Bagetku jemně opečeme na olivovém oleji.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-salat-s-broskvovou-rasou [On-line 9.3.2011], citace
Hovězí vývar
- 1,5 kg hovězích kostí
- mrkev
- sůl
- pepř
Hovězí kosti a maso opláchneme a dáme vařit do osolené vody. Asi po dvou hodinách maso vytáhneme a nakrájíme na menší kostičky. Vývar přelijeme přes jemné plátno a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Vše vaříme doměkka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nudlemi či s celestýnskými nudlemi.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-la-katka [On-line 9.3.2011], citace
Kachní prsa na pomerančích, červené zelí a babiččin knedlík
- 150 g kachních prsou na porci
- 1 pomeranč
- červené hlávkové zelí
- cibule
- 4 rohlíky
- 1 vejce
- lžíce oleje
- 300 g hladké mouky na zaprášení a zahuštění
- 1 vajíčko
- petržel
- pepř, sůl
Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C. Do výpeku na pánvičce přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu.
Zatímco se nám budou prsa péct, nakrouháme červené zelí a dáme je dusit s cibulkou. Přidáme také sůl a pepř. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme výpek z prsou (z pekáče, ne pomerančový na pánvičce), zahustíme a dochutíme dle potřeby (solí, pepřem, octem a cukrem).
Knedlíky
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vajíčka, soli, hladké mouky, mléka, petrželky a trochy oleje uděláme těsto. Přidáme do něj nakrájený rohlík a jemně je zaprášíme hladkou moukou. Z těsta uděláme koule a vaříme je na páře asi 20 minut.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-na-pomerancich [On-line 9.3.2011], citace
Knížecí bomba
- 200 g tvarohu
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 30 ml citronového likéru
- 30 ml kompotovaných jahod
- 50 g nastrouhané čokolády
- 5 lžic cukru moučka
- 100 ml smetany ke šlehání
Z mléka, cukru, vajec a pudinkového prášku uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh a hmotu rozdělíme na tři části. Do jedné vlijeme citronový likér, do druhé vmícháme ovoce a třetí smícháme s čokoládou. Do vysokých sklenic střídavě naléváme jednotlivé vrstvy. Čokoládovou jako poslední. Uložíme do lednice a před podáváním zdobíme šlehačkou, sekanými ořechy a čokoládou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/knizeci-bomba [On-line 9.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář