Suroviny
Korpus:
- cukr 200 g
- žloutek 6 ks
- horká voda 8 lžic
- polohrubá mouka 140 g
- prášek do pečiva 1 sáček
Bešamel:
- máslo 30 g
- hladká mouka 30 g
- mléko 250 ml
Krém:
- máslo 1 ks
- vejce 1 ks
- kakao 30 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- cukr moučka
- ořechy 60 g
- rum podle chuti
Nejprve si smícháme ingredience na korpus. Vymažeme pekáč, nalijeme těsto a dáme je péct.
Poté si připravíme bešamel: Uděláme si světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Hotový bešamel necháme vychladnout a zašleháme jej do krému
Dort namažeme krémem a vršek dortu ozdobíme šlehačkou
Zdroj: Černý dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cerny-dort [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář