Suroviny
- konzerva rajčat 2 ks
- cibule 1 ks
- olivový olej
- salátová okurka kousek
- paprika 1/2
- bazalka
- rozmarýn
- nové koření 3 kuličky
- pepř
- sůl
- cukr 3 lžičky
- sušená rajčata
- zakysaná smetana 1 ks
- lístek bazalky na ozdobení
- chilli paprička i se semínky
Na olivovém oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme plechovku rajčat a podlijeme plechovkou vody. Přidáme koření: pepř mletý, nové koření, rozmarýn, sůl, cukr a bazalku. Do téměř hotové polévky přidáme kousek pokrájené salátové okurky a lehce opečenou papriku. Celé rozmixujeme, vmícháme pokrájená sušená rajčata a jedno nahrubo nasekané konzervované rajče. Před podáváním dozdobíme zakysanou smetanou, bazalkou a parmezánem.
Zdroj: Červená inspirace z Horšovského Týna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cervena-inspirace-z-horsovskeho-tyna [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář