Suroviny
- pepř
- brambory 5 ks
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti
- olej
- kmín
- bujón (nebo uzený vývar)
- chléb nebo bageta
- tvrdý sýr
- sůl
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme do hněda na oleji, pak zalijeme menším množstvím horké vody (pokud použijeme bujonovou kostku, dáme vody hned aspoň litr). Pak přidáme na kostičky pokrájené brambory, sůl, pepř, kmín, bujon nebo uzený vývar a vaříme doměkka.
Nakonec polévku dochutíme utřeným nebo rozmačkaným česnekem a podáváme horké s kousky opečeného chleba nebo bagetkou a posypané najemno nastrouhaným sýrem.
Česnečka bude mít grády, když syrový česnek dáme až na dno talíře a zalijeme polévkou, kterou můžeme osvěžit natí.
Zdroj: Česnečka s opečenou bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesnecka-s-opecenou-bagetkou [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář