Ingredience
- máslo 30 g
- česnek 6 stroužků
- polohrubá mouka 30 g
- vejce 2 kusy
- vývar 1 l
- majoránka 1 špetka
- petrželová nať 1 dávka
- sůl 1 špetka
Na másle si nejprve zpěníme utřený nebo prolisovaný česnek a zaprášíme ho moukou. Připravíme si jíšku, kterou zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme, až se z jíšky utvoří hrudky. Ty potom zalijeme vlažným vývarem, okořeníme rozemletou majoránkou, osolíme a povaříme. Do talířů rozdělíme nasekanou petrželovou nať a vše zalijeme horkou polévkou.
Zdroj: Česneková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesnekova-polevka-2 [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář