Suroviny
- voda 1,5 l
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 450 g
- česnek 3-4 stroužky
- parmezán 100 g
- vejce 5 ks
- kmín 2 lžíce
- sůl 2 lžíce
- petrželka kudrnka
Do litru a půl vody vložíme pokrájenou zeleninovou směs, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut na mírném plameni. Poté vývar osolíme, přidáme kmín a nastrouhaný česnek. Vaříme dalších 10 minut a poté polévku nalejeme do misek, přičemž do každé přidáme vaječný žloutek vcelku. Zasypeme parmezánem a ozdobíme petrželkou. Na pánvi osmahneme chléb nakrájený na kostičky a krutony k polévce podáváme v misce zvlášť.
Zdroj: Česneková polévka se sýrem a krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesnekova-polevka-se-syrem-krutony [On-line 05.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář