Ingredience
- máslové sušenky 150 g
- rozpuštěné máslo 60 g
- plnotučný měkký tvaroh 250 g
- bílá čokoláda 200 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- mascarpone 250 g
- na omáčku coulis:
- borůvky, maliny, jakékoliv ovoce (i mražené) 280 g
- přírodní krupicový cukr 50 g
1. Sušenky rozdrťte najemno a přilijte rozpuštěné máslo. Vytvořte hmotu, kterou pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20 cm nebo do formiček.
2. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, nechte ji lehce vychladnout. Smíchejte smetanu, tvaroh a mascarpone. Velmi krátce prošlehejte (mascarpone by se mohlo jinak srazit). Přidejte bílou čokoládu a opět krátce vyšlehejte do jemného krému. Můžete osvěžit šťávou z čerstvé limety, pomeranče, mandarinky (je to pak více fresh).
3. Naneste na sušenkový základ a nechte vychladnout.
4. Ovoce rozvaříme s cukrem a dezert před podáváním ozdobíme ovocnou omáčkou.
Zdroj: Cheesecake s bílou čokoládou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-s-bilou-cokoladou-0 [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář