Suroviny
- máslo 125 g
- žervé 80 g
- tučný tvaroh nebo mascarpone 250 g
- ovesné nebo máslové sušenky 420 g
- cukr krystal 1 lžíce
- bílá čokoláda 200 g
- holandské kakao na pečení
V pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme rozdrobené sušenky, přilejeme 50 ml vody a krátce na mírném ohni promícháme. Poté přesypeme do formy vyložené pečicím papírem. Sušenky zatlačíme lžící nebo rukama do formy a vytvoříme asi 2,5 cm vysoké okraje.
Ve šlehači smícháme žervé, tvaroh a cukr. Rozehřejeme bílou čokoládu, nalejeme ji do robotu a vyšleháme hladký krém.
Sušenky ve formě potřeme po celé ploše krémem a dáme ztuhnout do lednice. Cheesecake můžeme posypat nahrubo nasekanými ořechy v mléčné čokoládě a střed dozdobit kakaem.
Zdroj: Cheesecake s bílou čokoládou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-s-bilou-cokoladou-1 [On-line 14.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář