reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z kachních jater, cibulová bagetka

Suroviny

  • kachní játra 500 g
  • vepřové maso
  • cibule 2 ks
  • česnek 3 stroužky
  • máslo (na smažení) 150 g
  • sůl 1 lžička
  • máslo 100 g
  • bílé víno 100 ml
  • smetana ke šlehání 50 ml
  • mandlové lupínky 2 lžíce
  • tymián 1/2 lžičky
  • mletý pepř 1/2 lžičky

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme vepřové mleté maso, nasekaný česnek, tymián, bílé víno a dusíme pod pokličkou alespoň dvacet minut. Občas promícháme. Pak ještě horké rozmixujeme se šlehačkou a rozpuštěným máslem dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme dvě lžíce nasekaných mandlových lupínků. Paštiku přelijeme do srnčího hřbetu nebo jiné vhodné formy a necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s opečeným pečivem a při servírování přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Zdroj: Paštika z kachních jater, cibulová bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kachnich-jater-cibulova-bagetka  [On-line 14.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.