reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřestový krém s krutony

  • ½ kg čerstvého chřestu (nebo sterilovaného)
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • ½ l drůbežího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • cca 0,3 l studené vody
  • sůl a pepř dle chuti
  • smažené krutony:
  • 1 ks malé ciabatty
  • 1 lžíce olivového oleje

Nakrájíme cibulku a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme oloupaný chřest (nebo sterilovaný – nálev slijeme a uchováme, můžeme jím pak dochutit polévku před dovařením) a drůbeží vývar. Uvaříme doměkka. Vyjmeme chřest. Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky – smažíme do světlerůžova. Horkou jíšku rozšleháme metličkou se studenou vodou na řídkou kaši a vlijeme do vývaru. Chřest nakrájíme na kusy, hlavičky uložíme stranou a ostatní kousky vložíme do vývaru. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Povaříme cca 5 minut. Přidáme hlavičky chřestu. Dle chuti osolíme. Polévku při podávání dozdobíme krutony. Pepříme dle chuti čerstvě mletým pepřem při podávání. Ciabattu nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava na olivovém oleji.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/chrestovy-krem-s-krutony

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.