Ingredience
- cibule 4 kusy
- máslo 50 g
- hl. mouka 1 dávka
- hovězí maso s kostí 150 g
- voda 1 l
- sůl a pepř 1 špetka
- bobkový list 1 dávka
- tvrdý sýr 200 g
- tukové rohlíky k podávání 2 kusy
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme v hrnci na másle asi dvacet minut dozlatova, poté zaprášíme hladkou moukou a přelijeme hovězím vývarem, který jsme si mezitím udělali zvlášť. Osolíme, opepříme, přidáme1 bobkový list a vaříme 25 minut. Nezapomeneme vyndat bobkový list, nalijeme do mističek, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct na chviličku do trouby. Rohlíčky opečeme v topinkovači a podáváme k polévce.
Zdroj: Cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-1 [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář