Ingredience
- větší cibule 1 kus
- pórek 1 kus
- vejce 1 kus
- hovězí nebo zeleninový bujon 1 l
- rostlinný olej 1 dávka
- petrželová nať 1 dávka
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Na oleji necháme zesklovatět na plátky pokrájenou cibulku, přidáme na kolečka nakrájený pórek (světlou část, hrubé tmavě zelené listy oddělíme), přidáme bujón, nové koření, bobkový list a vše necháme vařit aspoň deset minut. Nakonec přidáme jedno rozšlehané celé vejce, rozkvedláme a podle chuti ještě dosolíme a opepříme. Při podávání na talíř polévku ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zdroj: Cibulovo-pórková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulovo-porkova-polevka [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář