reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čočkový salát s rýží

  • různé druhy čočky (červená loupaná a neloupaná, zelená)
    rýže parboiled
    zeleninový vývar
    pórek
    slunečnicový olej
    mozzarella
    brokolice
    bílý vinný ocet
    cukr
    sůl
    pepř

Různé druhy čočky uvaříme ve vývaru každou zvlášť podle návodu výrobce. Důležité je, aby byly – stejně jako rýže – al dente, tedy do poloměkka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, krátce ji povaříme v osolené vodě, a pak ihned vložíme do ledové vody, aby neztratila barvu. Nudličky pórku zpěníme na oleji, dáme do mísy, přidáme čočku, rýži, a vše dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Na závěr ještě opatrně vmícháme kousky mozzarelly a brokolici, a hotový salát necháme v chladu zaležet.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/475-cockovy-salat-s-ryzi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.