- různé druhy čočky (červená loupaná a neloupaná, zelená)
rýže parboiled
zeleninový vývar
pórek
slunečnicový olej
mozzarella
brokolice
bílý vinný ocet
cukr
sůl
pepř
Různé druhy čočky uvaříme ve vývaru každou zvlášť podle návodu výrobce. Důležité je, aby byly – stejně jako rýže – al dente, tedy do poloměkka. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, krátce ji povaříme v osolené vodě, a pak ihned vložíme do ledové vody, aby neztratila barvu. Nudličky pórku zpěníme na oleji, dáme do mísy, přidáme čočku, rýži, a vše dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Na závěr ještě opatrně vmícháme kousky mozzarelly a brokolici, a hotový salát necháme v chladu zaležet.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/475-cockovy-salat-s-ryzi/
Poslední tip, trik či komentář