Ingredience:
- 3 bílky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 200 g kvalitní čokolády
- 50 g cukru krupice
- 25 ml koňaku nebo brandy
- hrst lístků čerstvé máty
- 2 lžíce cukru krystal
Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, z bílků vyšleháme sníh, přidáme polovinu cukru a pokračujeme ve šlehání. Přisypeme druhou polovinu cukru a opět šleháme, v další misce vyšleháme smetanu ke šlehání. Do misky s rozpuštěnou čokoládou opatrně vmícháme připravený sníh. Na závěr vmícháme našlehanou šlehačku, nalejeme do předem připravených sklenic a dozdobíme nastrouhanou čokoládou a mátou.
Zdroj: Čokoládová pěna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-4 [On-line 22.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář