reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna se sezónním ovocem a mátovou drtí

Suroviny
Pěna:

  • tmavá čokoláda 150 g
  • čerstvý tvaroh 200 g
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • cukr moučka (nebo med) 1,5 lžíce

Mátová drť:

  • mátové listy 2 hrsti
  • šťáva z 1 citronu 100 g
  • cukr krystal 3 lžíce
  • sezónní ovoce

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme ji zchladnout. Mezitím si ušleháme smetanu a v další misce vařečkou utřeme tvaroh s cukrem nebo medem.

Vzniklé krémy smícháme velmi zlehka s čokoládou, naplníme do hrnečků nebo misek a dáme chladit na půl hodiny do lednice.

Zatímco se chladí pěna, připravíme si mátovou drť tak, že v hmoždíři rozdrtíme mátové listy, šťávu z citronu a cukr. Ovoce si omyjeme, naskládáme na pěnu a přidáme mátovou drť.

Zdroj: Čokoládová pěna se sezónním ovocem a mátovou drtí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-se-sezonnim-ovocem-matovou-drti  [On-line 31.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.