Ingredience
- 200 g tmavé čokolády
- 200 g smetany
- 250 g mléčné čokolády
- 150 g smetany
- 250 g bílé čokolády
- 100 g smetany
Na pyré:
- 2 ks jablek
- Voda
- Cukr
- Skořice
Nejdříve si zahřejeme smetanu s nasekanou tmavou čokoládou. Rozpuštěnou čokoládu dáme do formy a necháme ztuhnout v mrazáku. Stejně postupujeme s čokoládou bílou, kterou nalijeme na tmavou čokoládu, a čokoládou mléčnou.
Oloupaná a rozkrájená jablka rozvaříme, ochutíme cukrem a skořicí a rozmixujeme. Ze zmrzlé čokoládové teriny odkrojíme plátky a podáváme je s jablečným pyré.
Zdroj: Čokoládová terina s jablečným pyré; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2729-cokoladova-terina-s-jablecnym-pyre/ [On-line 20.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář