Ingredience
na těsto:
- tmavá čokoláda 130 g
- máslo 130 g
- cukr krystal 150 g
- vejce 3 kusy
- hladká mouka 55 g
višňová omáčka:
- zavařené a vypeckované višně 350 g
- půl lžičky cukru 1 dávka
- skořice 1 špetka
- citron (kůra) 1 kus
- tři čtvrtě sáčku čokoládového pudingu (s 30% obsahem kakaa) 1 dávka
1. Čokoládu rozpustíme s máslem v parní lázni. Ve vedlejší misce ušleháme vejce s cukrem a poté smícháme s čokoládovou směsí a moukou. Nalijeme do vymazaných formiček (můžeme použít menší hrníčky). Pečeme asi osmnáct minut na 180 stupňů. Povrch báboviček má být křupavý, vnitřek ještě tekutý.
2. Na višňový přeliv dáme na pánev přecezené višně (můžeme nechat trochu šťávy). Ovoce pocukrujeme, přidáme skořici, citronovou kúru, posypeme pudinkem a lehce povaříme.
3. Bábovičky podáváme lehce vychladlé a přelité horkou višňovou omáčkou.
Zdroj: Čokoládové bábovičky ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-babovicky [On-line 22.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář