Ingredience
- hořká čokoláda (70% kakaa) 225 g
- moučkový cukr 200 g
- mleté mandle 150 g
- vlašské ořechy 100 g
- máslo 225 g
- vejce 3 kusy
- vanilkový lusk 1 kus
poleva:
- jahody 1 dávka
- maliny 1 dávka
- cukr dle chuti 1 dávka
1. Nejprve si připravíme těsto: do rendlíku dáme máslo a kvalitní hořkou čokoládu a necháme rozpustit ve vodní lázni.
2. Mezitím v druhém rendlíku přivedeme smetanu k varu. Rozřízneme vanilkový lusk. Nasekáme nahrubo hrst vlašských ořechů.
3. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
4. Čokoládu rozpuštěnou s máslem necháme trochu vychladnout. Nalijeme ji do mísy, kam přidáme vejce, mandlovou mouku (najemno namleté mandle), moučkový cukr, sekané ořechy a vanilková semínka. Celou směs pořádně zamícháme a přelijeme do formy na pečení.
5. Pečeme v troubě cca 20–25 minut tak, aby se moučník na povrchu zatáhl, ale uvnitř zůstal syrový.
6. Poleva: Na pánvi lehce povaříme jahody s malinami a dle chuti přisypeme požadované množství cukru.
Zdroj: Čokoládové brownies; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-brownies-0 [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář