Ingredience:
- jahody
- ananas
- mango
- banán a další ovoce dle chuti
- hořká čokoláda alespoň 2 tabulky
- máslo
- strouhaný kokos
- drcené pistácie
Ovoce dle chuti nakrájíme nebo necháme o velikosti sousta a naaranžujeme na talíř. Do jedné mističky dáme strouhaný kokos, do další drcené pistácie. Čokoládu nalámeme do fondue fontány, zapálíme svíčku a necháme čokoládu nad plamínkem rozpustit. Průběžně přidáváme k čokoládě máslo, aby nebyla až příliš hustá(pokud bude velmi hustá, ovoce v ní uvízne) Jakmile je čokoláda rozpuštěná, můžeme začít namáčet kousky ovoce a následně obalovat v kokosu nebo pistáciích. K čokoládovému fondue můžeme podávat i vanilkovou zmrzlinu.
Zdroj: Čokoládové fondue; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-fondue-2 [On-line 29.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář