Suroviny:
- 210 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g cukru krupice
- máslo na vymazání formiček
- sůl
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, dokud nezvětší objem.
Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Troubu předehřejeme na 195 stupňů a připravíme si formičky na soufflé: nejdříve je vymažeme máslem, pak vysypeme cukrem.
Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidáváme vždy část bílků a pak část hladké mouky.
Formičky naplníme do 2/3, očistíme vrchní část misky a dáme péct na 10 minut.
Zdroj: ČOKOLÁDOVÉ SOUFFLÉ; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-skvostne-recepty-s-cokoladou-zde-jsou-vsechny [On-line 13.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář