reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ČOKOLÁDOVÉ SOUFFLÉ

Suroviny:

  • 210 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • máslo na vymazání formiček
  • sůl

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, dokud nezvětší objem.

Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Troubu předehřejeme na 195 stupňů a připravíme si formičky na soufflé: nejdříve je vymažeme máslem, pak vysypeme cukrem.

Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidáváme vždy část bílků a pak část hladké mouky.

Formičky naplníme do 2/3, očistíme vrchní část misky a dáme péct na 10 minut.

Zdroj: ČOKOLÁDOVÉ SOUFFLÉ; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-skvostne-recepty-s-cokoladou-zde-jsou-vsechny [On-line 13.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.