Ingredience
- bebe čokoládové sušenky 150 g
- rozpuštěné máslo 50 g
- med 1 lžička
- mléčná čokoláda 150 g
- tmavá čokoláda 150 g
- mascarpone 250 g
- čerstvý sýr philadelphia 250 g
- moučkový cukr 1 lžíce
- jahody 1 balení
- pár lístků máty 1 dávka
- šlehačka 200 ml
1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a medem. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na ni rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou směs. Dáme na čtvrt hodiny do chladničky.
2. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme obě čokolády (každou zvlášť).
3. V míse rozšleháme sýr a mascarpone společně s cukrem a směs rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vmícháme mléčnou a do druhé tmavou čokoládu.
4. Na sušenkový základ nalijeme mléčnou (světlou) směs, a na ni nalijeme druhou tmavou směs. Necháme vychladit. (nejlépe přes noc). Podáváme s vyšlehanou šlehačkou a lístkem máty.
Zdroj: Čokoládový cheesecake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-cheesecake [On-line 07.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář