reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový dort, domácí vanilková zmrzlina

Suroviny
Čokoládový dort:

  • čokoláda (60 % kakaa) 200 g
  • máslo 200 g
  • instatní káva 1 lžíce
  • hladká mouka 170 g
  • jedlá soda 1/4 lžičky
  • třtinový cukr 200 g
  • cukr krupice 200 g
  • kakao 25 g
  • vejce 3 ks
  • podmáslí 75 ml
  • čokoládové hoblinky

Poleva:

  • čokoláda (60 % kakaa) 200 g
  • smetana ke šlehání 280 ml
  • cukr 2 lžíce

Zmrzlina:

  • vejce 4 ks
  • vanilkový cukr 120 g
  • smetana ke šlehání 300 ml

Čokoládový dort: dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, strany vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150°C. Čokoládu, máslo a kávu rozpuštěnou ve 120ml vody dáme do kastrůlku a prohříváme, než se máslo rozpustí, ne však moc, nesmí se to vařit! Promícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr a kakao. Zvlášť vejce a podmáslí. Rozpuštěnou čokoládu, a vaječnou směs promícháme s moukou, vlijeme do formy a pečeme hodinu a půl. Vychladlý korpus rozřízneme na tři díly.

V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem k bodu varu, přelejeme tím čokoládu a rozmícháme. Trochou polevy spojíme korpus a zbytkem přelejeme dort, pomůžeme si stěrkou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Všechny suroviny na zmrzlinu dobře spojíme a necháme zmrazit. Kromě vanilkového cukru můžeme přidat pro zvýraznění chuti i pár kapek vanilkové esence.

Zdroj: Čokoládový dort, domácí vanilková zmrzlina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-dort-domaci-vanilkova-zmrzlina  [On-line 27.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.