Suroviny
- máslo 100 g
- hladká mouka 30 g
- lístky máty
- hořká čokoláda 250 g
- vejce 4 ks
- lesní ovoce
- cukr krupice 150 g
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Zapékací misky vytřeme dobře máslem a vysypeme cukrem. Máslo s čokoládou necháme rozpustit ve vodní lázni. V druhé míse smícháme vejce, cukr a mouku. Poté přidáme směs másla a čokolády a vlijeme do formiček. V rozehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Střed musí zůstat tekutý. Vyklopíme na talíř, přelijeme horkým lesním ovocem a servírujeme.
Zdroj: Čokoládový fondán; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondan-0 [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář