Potřebujeme:
- 90 g hořké čokolády ze 70 % kakaového podílu,
- 3 vejce,
- 90 g krupicového cukru,
- 90 g másla,
- 50 g hladké mouky
Na malinovou omáčku:
- 200 g malin,
- 50 g cukru,
- solamyl,
- 40 ml vody,
- vanilkovou zmrzlinu na servírování
Čokoládu rozpustíme. Pak do ní přidáme máslo a žloutky a vyšleháme. Bílky vyšleháme na sníh a smícháme ho s čokoládovou směsí a pak vmícháme mouku. Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 12 minut, záleží na velikosti formiček. Do kastrůlku dáme maliny, cukr a vodu a povaříme. Přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě a svaříme. Z trouby vyndáme pečený fondat a vyklopíme ho na talířek. Přidáme zmrzlinu a malinovou omáčku.
Zdroj: Čokoládový fondant; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladovy-fondant-3-12-2014.html [On-line 05.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář