Suroviny
- hořká čokoláda 300 g
- smetana ke šlehání 200 g
- vejce 5 ks
- polohrubá mouka 4 lžíce
- máslo 1/2 kostky
- jahodový džem
- zakysaná smetana
- cukr
- limetka
- kondenzovaní mléko neslazené
- kondenzované mléko sladké
- žloutek 5 ks
- rum 500 ml
Fondán: Rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo a za velice rychlého míchání přidáme vajíčka a mouku, necháme odpočinout na chladném místě, potom těsto vlijeme do formiček a pečeme tak, aby se utvořila křupaná krusta, ale dortík zůstal uvnitř tekutý – tzn. asi 20 minut.
Noček: Do smetany přidáme cukr a pár kapek limetkové šťávy, zamícháme a dáme ztuhnout do mrazáku
Vaječný likér: Mléko, žloutky, cukr a rum dáme do mixeru a smícháme. Podáváme chlazené
Zdroj: Čokoládový fondant podávaný na jahodovém zrcadle s limetkovým nočkem z cream fresh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-podavany-na-jahodovem-zrcadle-s-limetkovym-nockem-z-cream-fresh [On-line 11.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář